UMC Utrecht over op Cashless Betalen

De betaalwereld is in beweging. Cashbetalingen gaan meer en meer tot het verleden behoren, evenals als de chipknip die in 2015 verdwijnt. Als gevolg daarvan zoeken innovatieve, efficiënte en klantgerichte instellingen en bedrijven naar dito betaalmethoden. Zo ook UMC Utrecht. Voor zijn restaurants, koffiecorners en vendingmachines implementeerde het universitair medisch centrum een betaalsysteem met precies die kwalificaties: Cashless Betalen.

door Yvette Polman en Kim Vrijsen

Een toekomstbestendig en efficiënt betaal systeem. Dat is wat UMC Utrecht voor ogen had toen het zich ging oriënteren op een nieuwe betaalmethode. Het bestaande systeem van de UMCU-pas was gedateerd. “Het lezen van de magneetstrip op de pasjes ging traag, met lange rijen voor de kassa’s als gevolg”, vertelt Leonie Braskamp, consultant voeding en verantwoordelijk voor de implementatie van het systeem. “De chipknip, waar veel gebruik van wordt gemaakt, komt te vervallen. En uitbreiden met pin was geen oplossing omdat het betaalsysteem te langzaam is. Bovendien wilden we af van de cashgeldstroom in de opwaardeermachines.” UMC Utrecht koos na een uitgebreide  selectie voor Cashless Betalen, een digitale portemonnee. Het systeem is eigentijds, snel, veilig en gebruiksvriendelijk. Daarmee beantwoordt het aan alle wensen van de consument én de organisatie.

UMCU-Rabobank-tbv-ZorgvisieDigitale portemonnee
Cashless Betalen is een open systeem. Dat betekent dat mensen het betaalmiddel ook kunnen gebruiken bij andere organisaties. “Binnen UMC Utrecht hebben we MyOrder Cashless Betalen geïntegreerd in de bestaande
UMCU-pas”, vertelt Braskamp. “Mensen hoefden dus niet aan een nieuwe pas te wennen.” Geld op de pas zetten kan op verschillende manieren: via iDEAL, een handmatige overschrijving of auto-reload. In dat laatste geval wordt het saldo automatisch met een vast bedrag aangevuld, zodat de klant nooit zonder tegoed zit. Nog meer gemak is vervolgens aan de kassa merkbaar. De pas wordt tegen een lezer aangehouden waarna het geld wordt afgeschreven. “Dat gaat razendsnel”, weet Braskamp. “Aan de kassa waar je alleen met Cashless Betalen kunt afrekenen zijn rijen verleden tijd.”

Geld in de cloud
Veiligheid is een belangrijk punt als het gaat om de portemonnee. En wanneer die virtueel wordt, moet het al helemaal betrouwbaar zijn. Braskamp vertelt dat het tegoed van MyOrder Cashless Betalen zich niet op de kaart zelf bevindt – zoals bij de ‘oude’ UMCU-pas of de chipknip het geval is – maar virtueel, in de cloud. Bij verlies of diefstal van de pas, moet deze net als een bankpas zo snel mogelijk geblokkeerd worden om ongewenste uitgaven te voorkomen. Na de blokkade is het tegoed op de pas niet verdwenen, maar vloeit het terug naar de rekening van de pashouder. Ook bij de keuze voor auto-reload is aan veiligheid gedacht. Leonie Braskamp: “Mensen voeren dan
in dat er altijd een vast maximaal bedrag van bijvoorbeeld tien euro in hun digitale portemonnee moet zitten, dat automatisch aangevuld wordt als het op is. Zo kan er bij diefstal nooit veel geld verloren gaan.” Ook het feit dat een  grote partij als de Rabobank achter  Cashless Betalen zit, wekt volgens Braskamp vertrouwen in het systeem.

UMCU-Rabobank-tbv-Zorgvisie2Nog meer gemak en efficiëntie
Sinds de introductie van Cashless Betalen binnen UMC Utrecht, zijn de reacties louter positief. Mensen benadrukken precies datgene waar MyOrder Cashless Betalen in uitblinkt; de snelheid van het betalen en het gemak van
het opwaarderen. Het is dan ook logisch dat er al plannen liggen om Cashless Betalen breder in te zetten. Het UMCU wil het betaalsysteem onder meer uitbreiden naar de parkeergarage en MyOrder, waarmee medewerkers, patiënten en ook bezoekers lunch kunnen bestellen en betalen, om deze later op te halen. “Zo worden de rijen in de toekomst alleen maar korter”, zegt Braskamp. “Cashless Betalen is dus wat het belooft: een minimale  handeling met maximaal betaalgemak.”

Bron: ZORGVISIE MAGAZINE 1 / 2 januari / februari 2014

Nationale Voetbal Vakbeurs 2013 groot succes

De tweede editie van de Nationale Voetbal Vakbeurs ligt alweer achter ons. Dit jaar mocht Cashless Betalen als partner deelnemen aan dit mooie evenement. Met meer dan 7000 unieke bezoekers heeft de NVVB het bezoekersaantal van de eerste editie ruim overtroffen. Een groot gedeelte van deze bezoekers hebben wij mogen ontvangen op onze stand. De reacties op ons aanbod en nieuwe sponsorconcept van het CheckPoint waren zeer positief. 

De Nationale Voetbal Vakbeurs was voor Cashless Betalen hét moment om het nieuwe sponsorconcept te presenteren. Het vernieuwde CheckPoint speelt hierin de hoofdrol. De reacties waren stuk voor stuk zeer positief. Met dit concept hebben alle betrokken partijen voordeel; de club verhoogt de sponsorinkomsten, de lokale winkelier kan zijn klantenkring uitbreiden en de leden van de club ontvangen voordeel op producten die voor hen belangrijk zijn. Dit alles wordt mogelijk gemaakt in combinatie met Cashless Betalen; veilig, gemakkelijk en snel afrekenen op de club. Was u niet in de gelegenheid langs te komen op onze stand? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wij willen de organisatie van de Nationale Voetbal Vakbeurs en alle bezoekers en belangstellenden hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze succesvolle dag!

Bezoek onze stand op de Nationale Voetbal Vakbeurs 2013!

Op woensdag 13 november 2013 zal de tweede Nationale Voetbal Vakbeurs plaatsvinden. Een voor Nederland uniek evenement. Amateurvoetbal bestuurders, beslissers, trainers etc. worden met alle voetbalgerelateerde toeleveranciers onder het dak van Evenementenhal Gorinchem samengebracht. Ook dit jaar zullen wij tijdens deze beurs (met een nieuw concept!) aanwezig zijn en alle ins & outs van het nieuwe betalen aan u presenteren.

Wout en Yaniek (Roda'46) naar WK-kwalificatiewedstrijd

Afgelopen zaterdag hebben twee medewerkers van Cashless Betalen aan vele belangstellenden van Roda'46 de werking van onder andere de kids-wallet uitgelegd. Veel ouders besloten hierop een van de onderstaande wallets voor hun kind te activeren. Het bestuur van Roda'46 hoopt nu dat goed voorbeeld doet volgen!! Onder de gebruikers van Cashless Betalen en het CheckPoint is in het afgelopen weekeinde een aantal prijzen verloot.

Cashless Betalen in het NOS Jeugdjournaal

Je tosti kopen en betalen via een armbandje. Dat kan steeds vaker in sportkantines. "Je pakt een bandje, en dan ga je naar de kassa en zeg je wat je wil hebben. Dan hou je het bandje voor het betaalsysteem en dan scant deze het bandje."

Je Cashless Portemonnee in Apple's Passbook

Onderweg het saldo van je Cashless Portemonnee checken en je laatste transacties inzien ging al gemakkelijk en snel via MijnCashless.nl of met de Cashless App voor iPhone en Android. Vanaf nu kun je Apple's Passbook hier ook voor gebruiken. Zonder hiervoor in te hoeven loggen zie je in Passbook direct je huidige saldo, bestedingsruimte en je laatste transacties in beeld.

Rabobank Hockey World League 'cashless'

Donderdag 13 juni 2013 - De Rabobank Hockey World League Semi-Final 2013 wordt van 13 - 23 juni gespeeld op het terrein van H.C. Rotterdam. Tijdens dit elfdaagse evenement zal Cashless Betalen® met MiniTix worden ingezet als de snelle, gemakkelijke en veilige betaalmethode in de clubkantine en bij alle La Place locaties op het terrein. Bezoekers, medewerkers, vrijwilligers, genodigden en VIPs worden voorzien van een betaalsticker voor op de mobiele telefoon. Na activatie van deze sticker bij de Rabobank stand kunnen zij tijdens het gehele evenement en ook daarna gemakkelijk en snel 'mobiel betalen'.

Geen wachtrijen bij restaurant Atrium MC!

Snel, gemakkelijk en veilig betalen met Cashless Betalen®. Vanaf dinsdag 2 april jl. is men in het personeelsrestaurant van het Atrium MC gestart met Cashless Betalen®. De medewerkers kunnen vanaf nu snel en gemakkelijk hun maaltijd betalen. Tijdens de lunch ontstaan er in het personeelsrestaurant lange wachtrijen, aangezien men zowel contant, per chipknip alsmede per PIN kan betalen. Allemaal betaalmethodes waar meer handelingen voor nodig zijn. Cashless Betalen® biedt een uitkomst om deze lange rijen te verkorten en men sneller de maaltijd kan nuttigen.

Mobiel betalen op de club beloond met € 500,00

Oud-Beijerland, dinsdag 19 februari 2013 - De succesvolle implementatie van mobiel betalen bij Hockeyclub Peel & Maas te Panningen (Limburg) is door Rabobank beloond met een Kick-backfee van € 500,00. Afgelopen maandag werd de cheque door Rabobank en Multicard overhandigd in het clubhuis.

Nieuw: De Cashless Kidsclub

Gemakkelijk afrekenen voor alle leeftijden. In tegenstelling tot alle andere betaalmethodes is Cashless Betalen uitermate geschikt voor gebruik door (jonge) kinderen. Met de speciale betaalsleutels in de vorm van een polsbandje, sleutelhanger of buddy kan gemakkelijk en veilig aan de kassa worden afgerekend. Als ouder beheert u de ‘kinderportemonnee’ via uw eigen MiniTix-portemonnee op MijnCashless.nl. Zelfs bij verlies van betaalsleutels is er geen reden tot paniek.

Het nieuwe CheckPoint: nu met oplaadfunctie

Saldo checken, transacties inzien, geld sturen en opladen kan vanaf nu gemakkelijk en snel met het vernieuwde CheckPoint. Als opvolger van het Cashpoint heeft het CheckPoint een aantal dezelfde functies, zoals saldo opvragen en geld sturen. De belangrijkste nieuwe functie van het CheckPoint is de oplaadfunctionaliteit.